
VyakhirNebo Vityuten (lat. columba palumbus) je druh ptáka z rodu holubů. Také zvaný sisar и divoký holub.
Hnízdí v mírných zeměpisných šířkách Evropy a západní Sibiře, stejně jako v severovýchodní Africe. Podle stanoviště se jedná o druh přisedlý, stěhovavý nebo částečně tažný. Běžný, ale na mnoha místech málo početný. Opatrný pták, v období rozmnožování se skrývá v listí stromů a ztichne, když se objeví člověk nebo velké zvíře. Hnízdí na větvích stromů. Hnízdo je volné, obvykle 2 mláďata.
Znatelně větší než ostatní holubi, více než 40 cm na délku, hmotnost do 930 gramů, modrošedá barva, červenošedá hruď, dvě bílé skvrny a zeleno-kovový odstín na krku. Za letu je vidět příčný bílý pruh – na každém křídle šíp. Na křídle au dospělých ptáků i po stranách krku jsou jasně bílé skvrny, zobák je žlutý, hruď narůžovělá, ocas dole má bílý příčný pruh. Při vzletu hlasitě mává křídly.
Informace poskytuje bezplatná encyklopedie Wikipedie
Dokonce i za svítání můžete slyšet hlasité „kru-kuu-ku-kuku, kru-kuu-ku-kuku“ holuba hřivnáče. Let je energický; při vzletu vydává svými křídly ostrý pískavý zvuk, podobný jako u hnědého holuba (u ostatních ruských druhů holubů se tento zvuk nevyjadřuje). Během chovu se chová tajně, schovává se v hustém listí stromů a ztichne, když se přiblíží zvířata a lidé. Okamžitě se krmí v bezprostřední blízkosti hnízda na zemi. Při migraci je ještě opatrnější, většinou zastavuje na krajině nepřístupné jiným živočichům.
Holub hřivnáč ve středním Rusku upřednostňuje život v jehličnatých a smíšených lesích, ale v jižních oblastech ochotně osidluje lesní pásy, zahrady a parky, aniž by se příliš styděl za svou blízkost k člověku. Na rozlehlých územích Ruska bohužel tento krásný popelavě šedý pták s ňadry zářícími úsvitem neměl tu čest být považován za masový druh lovné zvěře, i když ho lze nalézt v dostatečném množství téměř všude a byl a zůstává pouze míjení, považovat za náhodné, kořist.
V lesích moskevské oblasti je v divokých podmínkách spousta divokých holubů hřivnáčů a hrdliček, téměř nikdo je neloví. I když je z hlediska kvality masa velmi odlišný od městského holuba, především kvůli jeho nutričním vlastnostem.
Náklady na lov divokého holuba v našem klubu se pohybují od 3 000 do 6 000 rublů.
Typický lov divokých holubů v moskevské oblasti trvá 1 den. V případě, že chcete zůstat delší dobu, bude k uvedeným nákladům za každý den přidáno 2500 XNUMX rublů.
Za tyto peníze dostanete:
— Sejdeme se v Moskvě nebo v Moskevské oblasti;
— Doprovázíme vás na základnu;
— Následuje umístění na základně (v ceně ubytování, pokud není výše uvedeno jinak);
— Jít s vámi na místo lovu;
— Pomoc při lokalizaci zvířete (v případě potřeby pomoc při přípravě léčky);
– Trofej;
— Právní podpora (předkládání povolení k lovu a vývozu trofejí).
Za tyto peníze NEDOSTANETE:
— Pronájem zbraní a psů;
– Jídlo;
— střelivo, střelivo a další vybavení;
— Platba za parkování (pokud je placené);
— Přidat. služby na základně (grilování, sauna);
— Doručení na místo (a zpět) naším vozem;
— Veterinární vyšetření
— Stříhání trofejí
To vše se platí zvlášť.
Pozornost! V případě neúspěšného lovu Vaším zaviněním (minou) budou i tak účtovány peníze ve výši 50% nákladů na hon za organizaci honu.
Pozornost! Do oblasti lovu spárkaté zvěře a velkých dravců vstupují pouze lovci. Všechny osoby doprovázející lovce musí být v tuto dobu na základně a čekat tam na lovce s trofejí 🙂
Pozornost! Lov na základnách MOOiR je možný pouze s lístkem MOOiR.